CAS: Partizan uložio žalbu zbog suspenzije

Ne mogu igrati u evropskim takmičenjima

CAS: Partizan uložio žalbu zbog suspenzije

E. Čaušević

Sud za sportsku arbitražu (CAS) danas je potvrdio da je Partizan podnio žalbu o suspenziji iz evropskih takmičenja.

UEFA je prije nekoliko dana objavila da je Partizan izbačen iz svih evropskih takmičenja zbog nepoštovanja finansijskog fair-playja, odnosno dugovanja koje beogradski klub nije izmirio.

Iz Partizana su istog dana izjavili da nisu izbačeni, već da su suspendovani i upozoreni, ali na kraju se ispostavilo da je Partizan već uložio žalbu na ovaj slučaj.

CAS je danas potvrdio da je Partizanov slučaj trenutno na čekanju što se tiče procesuiranja jer je uložena žalba od strane ovog kluba. Iz beogradskog kluba su potvrdili da će uraditi sve što mogu kako bi osigurali Partizanu igranje u Evropi naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Nakon što je UEFA-ina suspenzija objavljena Partizan je potvrdio da ima dugovanja oko 360.000 eura koja mora isplatiti do kraja ovog mjeseca.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi