Casillas: Buffon je jedan od najvećih svih vremena

Hvalio golmana Juventusa

Casillas: Buffon je jedan od najvećih svih vremena

Čuvar mreže Porta Iker Casillas poručio je pred meč njegove ekipe protiv Juventusa u Ligi šampiona da je golman Stare dame Gianliuigi Buffon jedan od najboljih svih vremena.

Bit će to sudar golmana veterana kada Porto u srijedu navečer bude dočekao ekipu Juventusa na Dragau. Italijanski golman će u Portugal doputovati sa 39 godina, ali ne pokazuje nikakve znakove da mu se bliži kraj. 

Buffona veoma cijeni i njegov kolega iz Porta Iker Casillas.

"Dovoljno sam sretan jer sam četiri godine mlađi od Buffona. Imao sam 14 kada sam počeo, a Buffon je imao 18. Bio sam u prilici da vidim njegov stil i pristup. Kasnije smo skupa odrastali i imali smo slične karijere. Obojica smo osvojili mnogo trofeja i često smo igrali jedan protiv drugog. Mislim da italijanski fudbal više neće imati golmana kao što je on. U Evropi i širom svijeta, on se smatra za jednog od najboljih svih vremena. Naše rivalstvo je pozitivno i zdravo. Igrati protiv njega je uvijek bilo zadovoljstvo", rekao je Casillas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi