"Čast svima, ali mene je impresionirao Safet Sušić"
Foto: EPA

Ćiro hvali Papeta

"Čast svima, ali mene je impresionirao Safet Sušić"

M. Šljivak

Nekadašnji selektor reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević dao je zanimljivu izjavu u jednoj hrvatskoj emisiji.

Iako je imao bogatu karijeru u kojoj je sarađivao s mnogim velikim imenima, Ćiru je posebno impresionirao jedan Bosanac.

Radi se o legendi FK Sarajevo i francuskog PSG-a Safetu Sušiću, također nekadašnjem selektoru Bosne i Hercegovine.

"Ne mogu nikoga suprotstaviti Šukeru i Bobanu, ali mene je u karijeri najviše impresionirao Safet Sušić. Gledao sam jednu utakmicu u Parizu sa Dragoslavom Šekularcem, a on mi kaže kako je Sušić bolji i od njega", rekao je Ćiro.

Blažević je takođe rekao i da je trenutno bolji trener nego ikad.

"Ja sam otišao u penziju jer me otjerala moja dob, ne moje fizičko i duševno stanje. Nikad bolji trener nisam bio nego sad. Prije sedam godina da ne govorim", istakao je Ćiro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi