Častan oproštaj Galatasaraya od Lige prvaka

Real poražen u Istanbulu

Častan oproštaj Galatasaraya od Lige prvaka

M. Šljivak

Fudbaleri Galatasraya savladali su večeras u revanš susretu četvrtfinala Lige prvaka ekipu Real Madrida sa 3:2, ali su na njihovu veliku žalost ispali zbog poraza od 3:0 iz prve utakmice.


Iako se očekivao veliki pritisak Galatasaraya na početku susreta, to se nije dogodilo. Real je igrao dosta mirno, a dobra igra im se isplatila u osmoj minuti. Ozil je proigrao Khediru, koji je ubacio loptu u peterac, gdje se našo Cristiano Ronaldo, te je Portugalac matirao Musleru bez većih problema za vodstvo Kraljeva od 1:0.

Već u narednom napadu Ronaldo je ponovo imao dobar pokušaj, ali je Muslera ovaj put bio siguran. U 26. minuti Gonzalo Higuain se napai sam pred Muslerom, ali je golman Galate fantastičnom intervencijom spasio svoj gol. Galata je na odmor otišla praktički bez prave šanse.

U nastavku smo gledali odličan susret. Ronaldo je prvi prijetio, ali je pormašio veliku priliku u 57. minuti da poveća vodstvo Reala. Već u narednom napadu na drugoj strani Galata je izjednačila. Sneijder je dodao kratko loptu do Emmanuela Ebouea, koji sjajnim golom pogađa za izjednačenje rezultata na 1:1.

Pet minuta kasnije velika prilika za Galatu. Wesley Sneijder se našao prektički sam pred Lopezom, ali je iz odlične situacije šutirao pored gola. Sneijder se za promašaj iskupio u 71. minuti. Završio je Holanđanin odličnu akciju svog tima za vodstvo Galate od 2:1.

Već u narednom napadu novi gol u mreži Reala. Amrabat je uposlio Didiera Drogbu koji fantastično petom pogađa za prednost od 3:1 i buđenje nade za Galatu. Ipak, do kraja nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti gol Reala, koji ije preko Ronalda u 92. minuti smanjio na konačnih 3:2, te ide u polufinale najelitnijeg fudbalskog takmičenja.

 


GAL 0-1 RMA by Samu30000
GAL 1-1 RMA by Samu30000
GAL 2-1 RMA by Samu30000
Gal 3-1 RMA by Samu30000
GAL 3-2 RMA by Samu30000
Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.