Castro i Suarez sele u Kinu
Foto: EPA

Španci karijeru nastavljaju u Kini

Castro i Suarez sele u Kinu

M. Šljivak

Kineski tim Guizhou Hengfeng angažovao je dvojicu španskih fudbalera.

Radi se o dobro poznatim imenima, a članovi ovog tima postali su legendarni napadač Betisa Ruben Castro, te veznjak Mario Suarez.

Castro je apsolutna legenda tima iz Seville. Postigao je 147 golova u 280 nastupa, ali s obzirom na to da mu je 36 godina, klub je odlučio da mu ne produži saradnju.

Kineski tim mu je ponudio ugovor, Castro je prihvatio i karijeru će nastaviti u Superligi.

Društvo će mu praviti 30-godišnji veznjak Mario Suarez. On u Guizhou stiže iz engleskog Watforda, gdje je ostao bez ugovora, a proteklu sezonu je proveo kao posuđen igrač u Valenciji.

Tokom karijere ovaj iskusni veznjak je igrao za madridski Atletico s kojim je osvojio naslov prvaka 2014. godine, a oblačio je dres Celte, Mallorce i Fiorentine.

Dolazak ovih fudbalera u kineski tim dodatno će pojačati prvenstvo u ovoj zemlji, a dobro je poznato da veliki broj dobro poznatih imena nastupa u gotovo svim klubovima u Superligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi