Catania će biti izbačena zbog namještanja

Izbaciju ih iz Serije B

Catania će biti izbačena zbog namještanja

M. Šljivak
Teme:

Ekipa Catanije mogla bi biti izbačena iz italijanske Serije B zbog namještanja utakmica.

Italijanski drugoligaš se tereti da je namjestio nekoliko utakmica u prošloj sezoni u Seriji B, kako bi izbjegli ispadanje u niži rang takmičenja.

Pod optužbom za namještanje, predsjednik Catanije Antonino Pulvirenti, uhapšen je tijekom protekle sedmice, te je optužen za namještanje utakmica u sezoni koja je iza nas.

Klub sa Sicilije je igrao jako lošu sezonu. Međutim, uspjeli su da ostanu u ligi završivši tri boda ispred zone ispadanja, ali uz nekoliko sumnjivih utakmica u kojima su stigli do pobjeda.

Catania je danas i službeno objavila da je predsjednik Pulvirenti kontaktirao s određenim osobama kako bi se namjestilo nekoliko utakmica, ali tvrde kako ti kontakti nisu na kraju ipak nisu utjecali na krajnji rezultat.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, čini se kako sicilijanskom timu neće biti spasa. Fudbalski savez Italije je u prošlosti bio nemilosrdan prema timovima koji su namještali utakmice, pa će ovaj klub vjerovatno biti izbačen u niži rang takmičenja.

Catania je 2014. godine ispala iz Serije A, a s lošim igrama su nastavili i u drugom razredu italijanskog fudbala, no kako stvari stoje dugo ih nećemo gledati u društvu najboljih timova na Apeninskom poluostrvu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.