Cavanda glupošću 'poništio' Lulića i ukrao Laziju pobjedu

Laziju samo bod u Veroni (1:1)

Cavanda glupošću 'poništio' Lulića i ukrao Laziju pobjedu

Lazio je bio na odličnom putu da dođe do pete uzastopne ligaške pobjede i to na vrlo nezgodnom gostovanju u Veroni, gdje su na kraju Lulić i drugovi morali strepiti i za bod.

Verona je bolje počela susret i bila bliže vodstvu ali je do prvog gola stigao Lazio. Igrao se 43. minut kada je nakon jednog ubacivanja naš reprezentativac Senad Lulić bio najprisebniji u petercu domaćih i doveo Lazio u prednost. Bio je to drugi gol Senada Lulića u dvije posljednje gostujuće utakmice sa svojim timom, a na večerašnjem susretu proveo je sat vremena na terenu.

Nebeskoplavi su nakon vodstva mudro stali na loptu i u potpunosti kontrolisali susret dok se nije desio jedan nesvakidašnji kiks. Potpuno bespotrebno je u 69. minuti Cavanda povlačio napadača Verone u šesnaestercu. Sudac je opravdano pokazao na bijelu tačku a Belgijancu prijevremeni put u svlačionicu. Siguran realizator najstrože kazne bio je Luca Toni kojem je ovo bio već deveti gol postignut protiv Lazija u karijeri. Do kraja je moglo završiti još gore po Rimljane, ali ekipa Verone nije uspjela sa igračem više doći do potpunog preokreta. Ostalo je do kraja 1:1.

Bio je ovo za Lazio prvi remi sezone tek u devetom kolu, a ekipa Stefana Piolija skočila je na treće mjesto na tabeli. Verona ostaje u sredini tabele, i sada se nalazi na 11. mjestu sa 12 osvojenih bodova.

Seria A, 9. kolo

Potražite više informacija na temu Serie A:

Verona - Lazio 1:1 (Toni 69', Lulić 43')



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti