Cavanda napušta Lazio i odlazi u Bešiktaš

Iz Rima u Istanbul

Cavanda napušta Lazio i odlazi u Bešiktaš

Bešiktaš će u narednih nekoliko dana finalizirati dovođenje Luisa Pedra Cavande, belgijskog defanzivca rođenog u Angoli.

Ovaj 24-godišnjak u Laziju boravi od 2010. godine kada je doveden iz Standarda, ali je u međuvremenu dva puta napuštao Olimpico i odlazio na posudbe u Torino i Bari.

Iako sa rimskim klubom ima važeći ugovor do 2018. godine, Cavanda neće ostajati u Laziju već će biti prodan Bešiktašu i to za odštetu od više od tri miliona eura.

Cavanda je u prošloj sezoni upisao šesnaest nastupa za Lazio, od čega je deset puta počinjao od prve minute. Nijednom se nije uspio upisati u strijelce, ali je zabilježio dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.