Cavani: Ibrahimović me inspirisao
Foto: EPA

Urugvajac o bivšem saigraču iz PSG-a

Cavani: Ibrahimović me inspirisao

Edinson Cavani je otkrio da ga je Zlatan Ibrahimović u velikoj mjeri inspirisao da postane još bolji, u vrijeme dok su činili napadački tandem PSG-a.

Ibrahimović je napustio PSG prošlog ljeta kada je pojačao ekipu Manchester Uniteda, a za svog boravka u Parizu švedski napadač je odigrao nekoliko sjajnih sezona.

Ipak, čini se da je Cavani dostojno popunio prazninu koja je u vrhu napada Parižana ostala nakon odlaska Ibrahimovića. 

Iako PSG nije uspio odbraniti titulu prvaka Francuske, Cavani je odigrao odličnu sezonu, pa je tako dobio i priznanje za najboljeg igrača godine u Ligi 1.

Cavani vjeruje da je upravo Ibrahimović bio taj koji mu je pomogao u razvoju.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Mislim da je Ibrahimović postigao više od 150 golova dok je igrao ovdje. Znam da je on veliki igrač. Mnogo sam naučio igrajući pored njega", izjavio je Cavani za francuske medije, te dodao:

"Mogao sam vidjeti njegov stav na terenu. On je ratnik. Iskreno, bio sam inspirisan njegovim stavom...Njegovom željom za pobjeđivanjem i mržnjom prema porazima."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije