"Cavani je žrtva naše taktike, znam da mu to ne odgovara"

Laurent Blanc sasvim iskreno

"Cavani je žrtva naše taktike, znam da mu to ne odgovara"

Trener ekipe PSG-a Laurent Blanc otkrio je da Cavani definitvno nije sretan pozicijom koju ima u ovoj ekipi.

Urugvajac koji je na ljeto 2013. godine došao iz Naplija za 64 miliona eura igra veoma često na poziciji krilnog napadača dok je Ibrahimović na centralnoj poziciji.

On je ove sezone postigao 13 golova iz 24 nastupa, ali mediji u Francuskoj navode kako nije ni malo sretan sistemom igre PSG-a i da će na ljeto gotovo sigurno zatražiti transfer.

Blanc je svjestan da Cavani nije sretan trenutnom pozicijom, ali poručuje da je zadovoljan njegovim učinkom.

"Znam da mu se ne sviđa pozicija krilnog napadača i da tu ne može dati 100 posto svojih mogućnosti. Ipak, njegova statistika je svejedno jako dobra", rekao je Blanc i dodao:

"Znam da on želi da igramo drugačije, ali ja moram udovoljiti čitavoj ekipi. Fudbal je ipak timski sport".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ekipa PSG-a je skoro već odbranila titulu prvaka Francuske, a trenutno imaju čak 20 bodova više od drugoplasiranog Angersa. Cavani je 4. strijelac lige sa deset golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi