Cavani odabrao najboljeg saigrača i naljutio Neymara

Izbor je bio velik, ali na kraju je odabrao

Cavani odabrao najboljeg saigrača i naljutio Neymara

Piše: A. Lendo
Jedan od najboljih napadača današnjice Edinson Cavani morao je u jednom veoma zanimljivom intervjuu odgovoriti na teško pitanje - ko je najbolji fudbaler s kojim je ikada igrao. 

Pitanje je bilo veoma teško za urugvajskog napadača jer je izbor zaista veliki. On je, što u Napoliju i PSG-u, što u reprezentaciji Urugvaja, igrao sa brojnim velikim zvijezdama poput Zlatana Ibrahimovića, Luisa Suareza, Mareka Hamšika ili Neymara. 

Ipak, on se nije odlučio ni za jednog od njih, već za veznog fudbalera PSG-a Marca Verrattija i vjerovatno je na taj način ponovo malo 'bocnuo' svog novog saigrača Neymara. Podsjetimo, njih dvojica su već imali nekoliko sukoba, a najpoznatiji je onaj oko toga ko će izvoditi penal. U posljednje vrijeme situacija je mnogo bolja među njima dvojicom ili se samo tako čini na terenu. 

Također, on je upitan o najtežem protivniku protiv kojeg je ikada igrao, a na kraju je izabrao defanzivca Juventusa Giorgija Chiellinija. 

Podsjetimo, Cavani je prije nekoliko dana sa reprezentacijom Urugvaja izborio plasman na Svjetsko prvenstvo i to nakon pobjede prtiv Bolivije sa 4:2, a napadač PSG-a bio je strijelac jednog pogotka.