Cavani priznao: Bio sam blizu povratka u Napoli

Urugvajac bio blizu bivšeg kluba

Cavani priznao: Bio sam blizu povratka u Napoli

Urugvajski napadač Edinson Cavani dao je veoma zanimljivu izjavu za Corriere dello Sport.

Naime, napadač PSG-a je priznao da su bile tačne prošlogodišnje špekulacije da će se vratiti u ekipu Napolija. Podsjetimo da Cavanija nije išlo u PSG-u jer je prije početka ove sezone imao nešto povučeniju ulogu jer je u vrhu napada bio Zlatan Ibrahimović.

Upravo to je i smetalo Cavaniju koji ove sezone igra fantastično nakon što je ostao prva opcija u napadu svoje ekipe.

"Bilo je šansi da se vratim u Italiju. U fudbalu se ponekad dešavaju stvari koje nisu pod vašom kontrolom, već klubovi međusobno odlučuju šta je najbolje. Proteklih sezona nisam igrao u vrhu napada što sam volio raditi. Više sam igrao po strani pa sam razmišljao o povratku u Seriju A. Ipak, na kraju sam odlučio ostati u PSG-u. Još uvijek sam vezan za ekipe iz Serije A u kojima sam igrao, a posebno za Napoli. Stalno sam gledao njihove utakmice na televiziji, a u meču protiv Pescare sam uživao", rekao je Cavani.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo da je Urugvajac u Napoliju proveo tri godine (od 2010. do 2013.), a prije toga bio je član Palerma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi