Cavani: U Brazilu možemo ispisati historiju

Urugvajac o šansama njegove reprezentacije

Cavani: U Brazilu možemo ispisati historiju

Voljom žrijeba Urugvaj je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu smješten u grupu smrti. Za plasman u drugi krug izabranici Oscara Tabareza morat će se boriti sa Italijom, Engleskom i Kosta Rikom. 

Edinson Cavani, napadač PSG-a i reprezentacije Urugvaja vjeruje kako njegova reprezentacija u Brazilu može ispisati historiju. Cavani i Suarez bit će velika prijetnja za sve reprezentacije na Mundijalu. 

"Mislim da imamo igrače koji mogu igrati na tom nivou, koji su igrali, ili igraju u Engleskoj ligi i znaju šta znači igrati na vrhunskom nivou. Naša reprezentacija sada u svakom susretu ide na pobjedu. Prije smo čekali pogreške protivnika, ali sada to nije slučaj," rekao je Cavani i dodao: 

"Naš cilj je da osvojimo prvenstvo. Bit će teško protiv Engleske i Italije, kao i u svakoj drugoj utakmici koji budemo morali igrati na Svjetsko prvenstvu. U Brazilu možemo ispisati historiju," rekao je Cavani. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.