Cavaniju novi ugovor u PSG-u?

Ostaje do 2021. godine

Cavaniju novi ugovor u PSG-u?

M. Šljivak

Urugvajski napadač Edinson Cavani ove je sezone glavni igrač francuskog prvaka PSG-a.

Cavani je odlaskom Zlatana Ibrahimovića iz kluba postao prva napadačka opcija, a to je maksimalno iskoristio, te je postigao 24 gola u 25 nastupa za Parižane.

Ovaj 29-godišnji fudbaler ima namjeru da još dugo nosi dres PSG-a. Ugovor mu vrijedi do ljeta naredne godine, a Cavani bi uskoro mogao potpisati novi, koji bi ga u glavnom gradu Francuske zadržao do 2021. godine.

"Želim ostati u Parizu. Osjećam se dobro ovdje, volim grad i najvjerovatnije da ću produžiti ugovor. Imao sam pregovore i vidjet ćemo šta će biti", istakao je Cavani.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Urugvajac je član PSG-a postao u ljeto 2013. godine. Stigao je iz Napolija za 65 miliona eura, a sa ovim klubom je osvojio sve moguće trofeje u Francuskoj.

Pored PSG-a i Napolija, igrao je još za Palermo, te urugvajski Danubio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi