Ceballos MVP prvenstva, a Niguezu zlatna kopačka

Utješne nagrade za mlade Špance

Ceballos MVP prvenstva, a Niguezu zlatna kopačka

D. Vejo

Mlada selekcija Španije poražena je večeras u finalu Evropskog prvenstva u Poljskoj od Njemačke minimalnim rezultatom 1:0.

Španci su važili za blagog favorita turnira, ali večeras sreća nije bila njihov saveznik. Ipak, na njihovu adresu, otišlo je nekoliko utješnih nagrada.

Naime, pošto se nisu domogli krova Evrope, jesu priznanja. Dani Ceballos proglašen je za najboljeg igrača turnira ili MVP, dok je Saul Niguez za najboljeg strijelca, sa pet pogodaka.

Na prvu loptu, mnogi su se čudili zbog čega je to Ceballos bio najbolji, ali statistika iz večerašnjeg finala govori da je on bio najbolji pojedinac na susretu kada je u pitanju Furija, a ista ga je pratila tokom cijele kontinentalne smotre.

Sve u svemu, sasvim solidno izdanje Španaca, kojima je titula najboljeg tima u Evropi za dlaku promakla, Panceri su ipak rekli ne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi