Čech ne brani u finalu FA Cupa protiv Chelseaja

Problemi za Wengera

Čech ne brani u finalu FA Cupa protiv Chelseaja

Arsene Wenger u finalnoj utakmici FA Cupa protiv Chelseaja neće na raspolaganju imati Petra Čecha. 

Iskusni češki golman je zadobio povredu na treningu i primoran je propustiti subotnju utakmicu protiv svog bivšeg kluba, a umjesto njega među stativama će biti David Ospina. 

Povreda Čecha je zadala glavobolje Wengeru pred utakmicu u kojoj bi Arsenal eventualnom pobjedom, barem donekle, spasio sezonu u kojoj je po prvi put nakon 20 godina ostao bez Lige prvaka. 

Ospina, koji je najavio da bi mogao napustiti Arsenal zbog male minutaže, sada ima svoju novu šansu. Ove sezone je branio na ukupno 13 utakmica, od čega je osam u Ligi prvaka, tri u FA Cupu i dvije u prvenstvu. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Duel Arsenala i Chelseaja na programu je u subotu s početkom u 18:30 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi