Čech neće braniti do kraja sezone
Foto: EPA

Čech neće braniti do kraja sezone

E. Škorić

Češki golman Petr Čech propustit će ostatak sezone zbog povrede koju je zadobio u susretu protiv Atletica.

Chelsea je gostovao u utorak navečer Atleticu u prvom susretu polufinala Lige prvaka. Po lošem će gostovanje na Vicente Calderonu pamtiti golman Plavaca, koji se povrijedio nakon samo 15 minuta igre.

Raul Garcia je u Chelseajevom petercu pokupio 31-godišnjeg golmana, koji je dislocirao desno rame, te je odmah završio u bolnici na dodatnim pretragama.

Chelseajev menadžer Jose Mourinho potvrdio je kako će Čech propustiti ostatak sezone. Dakle, uzvrat protiv Atletica, eventualni finale, preostale prvenstvene utakmice protiv Liverpoola, Norwicha i Cardiffa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.