Čech od januara najvjerovatnije Milanov
Foto: EPA

Napušta Chelsea

Čech od januara najvjerovatnije Milanov

E. Škorić

Češki golman Petr Čech mogao bi u januaru preći u redove italijanskog Milana.

Čech je odlučio da napusti Chelsea pošto je dolaskom Thibauta Courtoisa preselio na klupu, a naravno da golman njegovog kalibra neće dozvoliti da bude drugi izbor.

Stoga je jasno da će u zimskom prijelaznom roku ovaj sjajni češki golman potražiti novi klub. Navodno je trebao da ide u Arsenal, ali je menadžer Topnika Arsene Wenger odlučio da mu ipak nije potreban golman.

Sada, piše Daily Mail, najrealnije šanse da dovede Čecha ima italijanski Milan, a vidjet ćemo hoće li u januaru transfer biti realizovan.

Čech bi se trebao za jedinicu na San Siru boriti s Diegom Lopezom, koji je proteklog ljeta u Milan stigao iz Real Madrida. Dodajmo da je Čech ranije branio za prašku Spartu i Rennes, te da je 111 puta nastupao za svoju zemlju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.