Čeferin najavio: Zaustavićemo suludo trošenje novca
Foto: EPA

Predsjednik UEFA-e najavio

Čeferin najavio: Zaustavićemo suludo trošenje novca

M. Šljivak

Predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Aleksander Čeferin pokušaće se zaustaviti neizmjerno trošenje novca od strane velikih evropskih klubova.

Posljednje desetljeće donijelo je ogromne transfere. Proteklog ljeta oboren je i svjetski rekord dolaskom Paula Pogbe u Manchester United za više od 100 miliona eura, a klubovi već najavljuju kako će imati ogromnu potrošnju narednog ljeta.

Ipak, uskoro bi se evropskim bogatašima moglo stati u kraj. Čeferin je najavio borbu protiv suludog trošenja novca.

"UEFA ima zadatak da štiti sve ekipe, a ne samo one velike", istakao je Čeferin i dodao je:

"Moramo ispitati sve stvari oko kupovine igrača i trošenja ogromnog novca na transfere. Ne smijemo se plašiti da uđemo u koštac s ovim problemom. Vjerovatno ćemo pokušati da postavimo granice potrošnje, ograničavanja broja fudbalera i uvesti nova pravila prilikom dovođenja igrača. Želimo također da izbjegnemo preplaćivanje fudbalera", istakao je Čeferin.

Slovenac je ulogu predsjednika UEFA-e preuzeo u septembru prošle godine, a također je najavio i žešću borbu protiv dopinga, korupcije, nasilja i namještanja utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi