Čeka li kazna i Ruse? Podrška za Mladića u St. Petersburgu
Foto: Twitter

Na utakmici Zenita i Vardara

Čeka li kazna i Ruse? Podrška za Mladića u St. Petersburgu

Osim navijača Partizana i Crvene zvezde, sinoć su podršku Ratku Mladiću pružili i navijači ruskog Zenita iz St. Petersburga.

Naime, Ratko Mladić je prekjučer osuđen na kaznu doživotnog zatvora pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju zbog zločina počinjenih u BiH u proteklom ratu.

A podrška ovom ratnom zločincu jučer je pružena na nekoliko stadiona na kojima su se igrale utakmice Lige Evrope.

Prvo su navijači Crvene zvezde na gostovanju svoje ekipe kod BATE Borisova istakli transparent sa porukom "Hiljadu doživotnih da su ti dali, častan Srbin tebe slavi."

Potom su, uprkos molbama čelnika kluba da to ne čine, i navijači Partizana tokom utakmice protiv Young Boysa istakli transparente podrške Ratku Mladiću.

Osim navijača beogradskih klubova i navijači ruskog Zenita iz St. Petersburga su odlučili uputiti riječi podrške ratnom zločincu iz okoline Kalinovika.

Naime, navijači Zenita su tokom utakmice protiv Vardara na svom stadionu istakli transparent sa porukom: "Ratko Mladić - srpski heroj!".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Za očekivati je da će UEFA reagovati nakon ovoga, te da će Zenit naredne utakmice igrati pred praznim tribinama. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi