Čekićari razbili Redse u Londonu
Foto: EPA

West Ham savladao Liverpool

Čekićari razbili Redse u Londonu

M. Šljivak

Sjajnu utakmicu u 5. kolu engleskog Premiershipa odigrali su West Ham i Liverpool, a na kraju su Čekićari slavili pobjedu od 3:1.

Na fantastičan način je West Ham otvorio meč i nakon sedam minuta igre su imali dva gola prednosti. Winston Ried je u drugoj minuti susreta  pogodio za prednost od 1:0, da bi zatim Diafra Sakho u 7. minuti povećao prednost na 2:0.

Imali su domaći potom dvije odlične šanse. Mignolet je spašavao Redse nakon udaraca Cresswella i Downinga, da bi se promašaji domaćim osvetili u 26. minuti kada je Raheem Sterling pogodio za 2:1.

Enner Valencia je imao pokušaj u završnici prvog poluvremena, ali je Mignolet spasio Liverool debakla u prvom poluvremenu.

Liverpool je zaigrao mnogo bolje u nastavku. Golman domaćih Adrian je imao nekoliko odličnih intervencija čuvao prednost, a na kraju su promašaji Liverpoola i kažnjeni.

Igrala se 88. minuta kada je Morgan Amalfitano pogodio za konačnih 3:1..

Premier liga, 5. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

West Ham - Liverpool 3:1 (Ried 2', Sakho 7', Amalfitano 88'/ Sterling 26')

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.