Čelnici Fiorentine tuže Muhameda Salaha

Osjećaju se izigrano

Čelnici Fiorentine tuže Muhameda Salaha

Fiorentina je danas objavila tužbu protiv Muhameda Salaha, koji se nakon isteka posudbe vratio u londonski Chelsea.

Čelnici italijanskog kluba su pregovarali sa Salahom oko produženja saradnje, ali od cijelog posla na kraju neće biti ništa. Salahu je istekla posudba 30. juna i Fiorentina se u cijeloj priči osjeća izigrano. 

"Igrač je odbio poboljšani ugovor, koji smo mu ponudili te je čak zatražio odlazak u drugi klub. Također, nije se pojavio na prozivci svog tima iako je bio na popisu. Naši advokati će tužbom tražiti da se zaštiti Fiorentinin ugled", stoji u saopštenju kluba.

Ubrzo je stigao odgovor od strane Salahovog agenta. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Postoji dokument u kojem piše da Salah može odlučiti o svojoj budućnosti. Ugovor je istekao 30. juna, a sad se može vratiti u Chelsea i saslušati ponude. Salah više nije viola. Potpisali su dokument, a oni znaju što to znači. Sve ponude kluba su odbijene, a situacija je bila jasna još od veljače", rekao je Ramy Abbas

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.