Čelnici Monaca poručili: Mbappe nije na prodaju

Mlada zvijezda Monaca ostaje u Kneževini

Čelnici Monaca poručili: Mbappe nije na prodaju

D. Rakanović

Svjetski mediji danima bruje o budućnosti tinejdžerske zvijezde Monaca Kyliana Mbappea. Svaki dan neki od medija objavi novu špekulaciju u vezi prelaska Mbappea u neki veliki klub. 

Ipak, iz Monaca poručuju da Kylian nije na prodaju. 

Potpredsjednik Monaca Vadim Vasyliev poslao je jasnu poruku svim zainteresovanim klubovima da Mbappe ne mora napustiti Kneževinu predstojeći prelazni rok. 

"Da se razumijemo, Kylian Mbappe nema cijenu. Ukoliko poželi da ode, pričaćemo. Da li smo spremni da odbijemo 100.000.000 evra? Naravno, u to niko ne treba da sumnja“, rekao je Vasyliev. 

On je dodao da u klupu postoji jasan plan za novu mladu fudbalsku zvijezdu. 

"Želimo da ga zadržimo bar još jednu sezonu kako bi mogao da nastavi da napreduje u svojoj igri i pomogne nam da napravimo još kvalitetniji tim. Naša je želja da Mbappe produži ugovor, to je sigurno, već smo mnogim fudbalerima rekli da želimo da se dogovorimo s njima po završetku sezone. Trenutno smo fokusirani na fudbal, inače ne bismo osvojili šampionsku titulu“, zaključio je potpredsjednik Monaca.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mbappe je zaludio evropske velikane fantastičnim partijama koje je pružao u sezoni u kojoj je njegov klub osvojio titulu u Francuskoj. 

Osamnaestogodišnji Kylian Mbappe je ove sezone odigrao 43 utakmice za Monaco, postigao je 26 golova i 14 asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi