Čelnici PSG-a biraju: Reus, Pjanić ili Pedro?

Traže pojačanja za zimu

Čelnici PSG-a biraju: Reus, Pjanić ili Pedro?

E. Škorić

PSG zbog financijskog fair-playa nije mogao poslovati ovog ljeta kako je želio, no već u januaru će Parižani krenuti u nova velika pojačanja.

Pariški klub je od 2011. godine postao konkurentan i u evropskim okvirima, a ne samo  u francuskim. PSG je sa katarskim vlasnicima počeo dovoditi brojne zvijedze, koje su uglavnom skupo plaćene.

Na Park Prinčeva su stigli Zlatan Ibrahimović, Edison Cavani, Thiago Silva, a ovog ljeta im se pridružio i David Luiz, koji je plaćen preko 50 miliona funti. Financijski fair-play je spriječio čelnike francuskog prvaka da dovedu još neka pojačanja u veznom redu, no već u januaru će oni odriješiti kesu.

Cilj je da se nađe jedan kvalitetan veznjak koji po potrebi može da igra i na krilu. Francuski Le10Sport tvrdi da su trojica nogometaša u opticaju.

Jedna od glavnih želja je njemački reprezentativac Marco Reus, koji će sasvim sigurno napustiti Borussiju Dortmund. Ipak, PSG će teško doći do Reusovog potpisa, budući da ovog talentiranog nogometaša žele Bayern, Real, Barcelona…

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Pored Reusa, Parižani su zainteresovani i za Miralema Pjanića. Naš reprezentativac je i od ranije u kombinacijama za PSG, ali transfer se nije realizovao na ljeto. Pjanić je u međuvremenu pružao sjajne partije u dresu Rome, pa je izvjesno da će Francuzi biti još uporniji u januaru.

Pjanić je playmaker, igrač koji gradi igru, ali francuski Le10Sport tvrdi da bi po potrebi mogao igrati i na krilu. Treći koji se spominje kao veliko pojačanje PSG-a je Pedro, kojem je ponestalo mjesta u timu Barce nakon što je došao Luis Suarez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.