Celta pregazila Almeriju i gurnula je ka Segundi

Odigran prvi susret današnjeg programa u španskoj Primeri

Celta pregazila Almeriju i gurnula je ka Segundi

Fudbaleri Almerije danas su na svom terenu u okviru 34. kola španske Primere dočekali Celtu Vigo. Gosti su slavili rezultatom 4:1. 

Nakon 19 minuta igre Celta je došla do vodstva, a strijelac je bio Nolito. Domaćin se uspio vratiti prije odlaska na odmor. U 40. minuti susreta nakon asistencije Tebara mrežu Almerije zatresao je Rios. Nakon prvih 45 minuta susreta rezultat je bio 1:1. 

U nastavku gostima je trebalo samo sedam minuta da dođu do vodstva, a mrežu domaćina ovaj put zatresao je Charles u 52. minuti susreta. Nastavila je ekipa iz Viga u istom ritmu. U 71. minut na 3:1 povisio je Nolito, a samo pet minuta kasnije četvrti gol za Celtu postigao je Orellana. Domaćin je do kraja uspio samo smanjiti rezultat preko Diaza. 

Španija, Primera, 34. kolo: 

Almeria - Celta 2:4(Rios 40, Diaz 88/Nolito 19, 71, Charles 52, Orellana 76)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.