Celta prvi polufinalist, čekaju se preostala tri
Foto: EPA

Evropska liga

Celta prvi polufinalist, čekaju se preostala tri

Celta iz Viga je prvi polufinalist Evropske lige za sezonu 2016/2017.

Španski predstavnik je večeras kao gost remizirao sa Genkom rezultatom 1:1 i tako se plasirao u polufinale drugog po redu najjačeg klupskog takmičenja u Evropi.

Prvi meč ova dva tima odigran u Vigu završen je pobjedom Celte rezultatom 3:2, pa su večeras obje ekipe imale realne šanse za plasman dalje.

Prvo poluvrijeme utakmice na Cristal Areni nije ponudilo veća uzbuđenja ni pogotke, da bi prvi gol viđen u 63. minuti. Sisto je pogodio za prednost Celte od 1:0, ali je samo četiri minute kasnije Trossard poravnao na 1:1.

Do kraja utakmice nije bilo većih prilika pa su na kraju gosti iz Viga proslavili veliki uspjeh i plasman među četiri najbolje ekipe u Evropskoj ligi.

Bh. internacionalac Tino-Sven Sušić ni večeras nije bio u konkurenciji za tim Genka i to zbog povrede.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zanimljivo je da se na preostale tri revanš utakmice četvrtfinala Evropske lige igraju produžeci. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi