Celta Vigo u nadoknadi do pobjede kod Espanyola

Španska Primera

Celta Vigo u nadoknadi do pobjede kod Espanyola

Fudbaleri Celte Vigo slavili su danas pobjedu na gostovanju kod Espanyjola rezultatom 2:0.

Objema ekipama bila je ovo jako bitna utakmica jer se nalaze blizu opasne zone, ali na kraju je ipak ekipa Celte uspjela stići do veoma važna tri boda.

Nešto više prilika bilo je u prvom poluvremenu. Prvo je Celta zaprijetila preko Bongonde, ali njegov udarac je odbranio Diego Lopez. Espanyol je uzvratio preko Baptistaa, ali golman Celte Alvarez bio je siguran jer je lopta išla pravo u njega.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U drugom poluvremenu nije bilo većih šansi na obje strane sve do sudijske nadokande kada je Giuseppe Rossi pogodio za vodstvo gostujućeg tima. Odmah nakon toga mrežu domaćih zatresao je i Sisto za velika tri boda. Espanyol sada ima pet bodova, dok je Celta izašla iz opasne zone jer sada imaju sedam bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi