Celtic otima Zvezdi Plavšića

Škotski prvak u pregovorima sa Beograđanima

Celtic otima Zvezdi Plavšića

D. Vejo

Skauti škotskog Celtica nastavili su da prate igre mladog krilnog napadača Crvene zvezde Srđana Plavšića i na tekućem Evropskom prvenstvu za mlade u Poljskoj.

Brendan Rodgers po svaku cijenu žele da ovog ljeta angažuje Plavšića.

Pregovori na relaciji Škotska-Srbija su u toku, a po povratku Orlića iz Poljske stvari će biti nešto jasnije. Kako sada iste stoje, krilni napadač crveno-bijelih na pragu je prelaska u zeleno-bijele.

Da su pregovori u podmakloj fazi, potvrdio je i sportski direktor beogradskog sastava.

"Celtic je pokazao interesovanje za Srđana Plavšića. To su učinili još prošle zime, ali mi nismo htjeli da pustimo jednog od najboljih igrača da ode iz kluba. Po povratku Plavšića iz Poljske, pregovori će se nastaviti", jasan je bio Mitar Mrkela.

Čelnici Celtica smatraju da je Plavišić idelna zamjena za Patricka Robertsa, koji je je pojačao redove Manchester Cityja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti