Cesena spasila bod protiv Sassuola

Gosti do gola u samoj završnici

Cesena spasila bod protiv Sassuola

Sassuolo je večeras na svom terenu u okviru 16. kola talijanske Serije A dočekao Cesenu. Susret je završen rezultatom 1:1. 

Na prvu pravu priliku čekali smo do 31. minute susreta. Šutirao je Simone Zaza, ali je njegov udarac zaustavila odbrana domaćina. Samo nekoliko minuta kasnije priliku je imao Berardi, ali je golman gostiju ovaj put na mjestu. 

Nastavio je domaćin sa napadima u finišu prvog poluvremena. Odlično je sa vrha šesnaesterca šutirao Saphir Taider, ali je Nicola Leali odlično odbranio. Posljednju priliku da promjeni rezultat u prvom poluvremenu imao je Zaza, a opet je na mjestu Leali. 

Isti akteri otvorili su i drugo poluvrijeme. Opet je kao pobjednik izašao Leali. Domaćin je do vodstva došao u 76. minuti susreta. Mrežu gostiju zatresao je Simone Zaza sa bijele tačke. Tri minute kasnije Nicola Sansone je u prilici, međutim rezultat se ne mijenja. Gostima je jedan bod u 94. minuti susreta donio Ze Eduardo. 

Italija, Serija A, 16. kolo: 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sassuolo - Cesena 1:1 (Zaza 76-pen/Ze Eduardo 94)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.