Četiri gola nezaustavljivog Ronalda protiv Elchea

Primera

Četiri gola nezaustavljivog Ronalda protiv Elchea

E. Škorić

Nakon dva poraza, Real Madrid je u Primeri vezao dvije uvjerljive pobjede.

Nogometaši Reala su u La Coruni tijekom vikenda razbili Deportivo sa 8:2, a slavili su rutinski i protiv Elchea (5:1).

Nisu stvari po momčad Carla Ancelottija izgledale najbolje nakon 15 minuta igre. Nakon ubačaja iz kornera, gostujući igrač je fauliran u šesnaestercu Reala, pa je sudija pokauzao na bijelu tačku. Edu Albacar je zabio za 0:1.

Pet minuta kasnije, Real se vraća u igru. James Rodriguez je sjajno centrirao, Gareth Bale glavom matira gostujućeg golmana za 1:1. Manu Herrera doista nije imao nikakvih šansi među stativama.

Pomalo teatralno Marcelo pada u kaznenom prostoru Elchea u 28. minuti, a sudija pokazuje na penal. Ronaldo, kako to i biva, siguran. Real vodi 2:1. 

Lijep gol glavom postiže Ronaldo u 32. minuti nakon ubačaja Marcela s lijeve strane. Bio je to posljednji gol u prvom dijelu.

James Rodriguez je imao dobru šansu u 38. minuti, zatim Sergio Ramos u finišu prvog dijela, ali ostalo je 3:1. I u nastavku je Real dominirao, stvarao šanse, da bi Ronaldo u 81. pogodio još jednom s bijele tačke za sigurnijih 4:1, da bi konačnih 5:1 postavio sjajni Ronaldo četvrtim golom u 90. minuti.

Madridski klub je sada na četvrtoj poziciji sa devet bodova, dok Elche ima četiri boda i zauzima 14. mjesto. Ronaldo sada ima devet golova i ubjedljivo vodeći je topnik lige. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 5. kolo:
Real Madrid - Elche 5:1 (Bale 20, Ronaldo 27 - penal, 32, 80 - penal, 90/ Albacar 15 - penal)

 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti