Četiri laka komada: Spartak se prošetao Kazanjom

Visoka pobjeda Moskovljana

Četiri laka komada: Spartak se prošetao Kazanjom

Prvo kolo ruske Premier lige donijelo je derbi između Rubina iz Kazanja i moskovskog Spartaka. Mnogo uspješniji su bili gosti, koji su slavili rezultatom 4:0.

Gol domaćina načet je u 26. minuti kada je Dzyuba postigao gol za vodstvo Moskovljana. Taj rezultat bio je aktuelan i na poluvremenu utakmice, da bi u nastavku gosti završili započeto.

Isti igrač je u 53. minuti postigao drugi gol na utakmici za Spartak, da bi na 3:0 povisio Glushakov u 74. minuti utakmice. Konačnih 4:0 postigao je u 89. minuti Lucas Barrios, bivši igrač Borussije Dortmund.

Bio je to sjajan start sezone za ekipu Spartaka koja će ove sezone biti ozbiljan kandidat za titulu u Rusiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.