Četiri opcije za Buffona nakon završetka sezone

Šta će Gigi izabrati?

Četiri opcije za Buffona nakon završetka sezone

Legendarni italijanski golman Gianluigi Buffon imat će četiri opcije nakon ove sezone. 

Buffon je krajem prošle sezone najavio da će mu ovo biti posljednja sezona kada je u pitanju aktivno bavljenje fudbalom, a italijanski Tuttosport je objavio da će on nakon ove sezone imati četiri opcije. 

Obzirom da će u januaru napuniti čak 40 godina, sasvim je jasno da je vrijeme za Buffona da kaže posljednje zbogom, ali pomenuti izvor poručuje da Buffon ima na stolu ponudu MLS ekipe New York City da tamo nastavi karijeru. 

Osim toga, opcija za njega je i rad u upravi Juventusa, Italijanskog fudbalskog saveza ili da bude jedan od ambasadora FIFA-e.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, prije nego što donese bilo kakvu odluku, Buffon će imati ovee sezone mnogo posla. Kao što je ranije i najavio, učinit će sve kako bi narednog proljeća konačno podigao trofej Lige prvaka. On je tokom karijere igrao tri finala Lige prvaka, ali nijednom nije uspio da osvoji ovaj trofej, a svakako da mu je najsvježije sjećanje na finale od prije par mjeseci kada mu je Real Madrid u Cardiffu postigao četiri pogotka. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi