Četiri sjajna gola donijela Portu prolaz u četvrtfinale
Foto: EPA

Liga prvaka, osmina finala

Četiri sjajna gola donijela Portu prolaz u četvrtfinale

Fudbaleri Porta u uzvratnom meču osmine finala Lige prvaka stigli su do ubjedljive pobjede nad Baselom. 

Konačan rezultat susreta glasio je 4:0, a do prvog pogotka portugalski tim stigao je već u 14. minuti susreta. Za vodstvo Porta fantastično je iz slobodnjaka pogodio Brahimi i to je ujedno bio i jedini pogodak u prvom dijelu utakmice.

Sa ofanzivnom igrom Porto je nastavio i u drugom dijelu utakmice, što je rezultiralo pogotkom u 47. minuti. Ovaj put mrežu Basela pogodio je Herrera, da bi 56. minuti Casemiro topovskim udarcem povisio na 3:0.

Iako je Basel na sve načine pokušavao doći do utješnog pogotka, svaku nadu švicarskom timu prekinuo je Aboubakar, koji je odličnu solo akciju krunisao sjajnim pogotkom i postavio konačan rezultat. 

Unatoč prolazu u naredni krug takmičenja, u Portu nemaju mnogo razloga za slavlje. Već u 22. minuti ostali su bez povrijeđenog Danila, a povreda koju je doživio ne izgleda nimalo lijepo.

Liga prvaka, osmina finala:

Porto - Basel 4:0 (5:1) 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.