Četveroligaš izbacio Montpellier, Lille se provukao

Kup Francuske

Četveroligaš izbacio Montpellier, Lille se provukao

E. Škorić

Nogometaši Cannesa priredili su svojim navijačima iznenađenje i iz Kupa eliminisali Montpellier.

Niželigaš, odnosno četveroligaš je na Pierre de Coubertin stadionu ugostio Montpellier. Malo ko je to očekivao, ali gosti su ispali iz Kupa.

Nakon što je regularnih 90 minuta završeno rezultatom 0:0, baš kao i prvih 15 minuta produžetka, Belkacem Zobiri je u samom finišu spriječio penale i pogodio za ludo slavlje domaćih.

Dosta neizvjesno bilo je i u duelu Angersa i CA Bastije. Ni tamo, kao ni u Cannesu, nije bilo pobjednika nakon 90 minuta. Sunday Mba je doveo goste u vodstvo u 31. minuti, ali je Khaled Ayari u 57. izjednačio rezultat na 1:1.

Mamadou Camara je isključen u 66. minuti kod gostiju, no rezultat se nije do kraja utakmice mijenjao. U produžetku dosta golova. Mba je postigao novi gol za goste u 105. minuti (1:2), ali do kraja Diers, Yattara i Blayac donose potpuni preokret i prolaz Angersu.  

Lille je teško pred svojim navijačima izborio prolaz protiv Caena. Drugoligaš je pogocima Koite iz 14. i 29. minuta poveo sa 2:0, Rodelin je smanjio u 34. minuti, a u nastavku Lille pravi potpuni preokret.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Delaplace i Roux su pogađali za 3:2, no njihov suigrač, Rodulin, zabija autogol u sudačkoj nadoknadi za produžetke, treće današnjeg programa osmine finala Kupa Francuske. Više sreće prilikom izvođenja penala imao je domaćin. 

Kup Francuske, osmina finala:
Cannes - Montpellier 0:0, 1:0 (Zobiri 119)
Angers - CA Bastia 1:1, 4:2 (Ayari 57, Diers 105, Yattar 113, Blayac 120 / Mba 31, 105)
Lille - Caen 3:3 (Rodelin 34, Delaplace 76, Roux 83/ Koita 14, 29, Rodelin 92 - ag)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.