Četvrta uzastopna pobjeda Stare dame
Foto: EPA

Pobjeda Juventusa

Četvrta uzastopna pobjeda Stare dame

M. Šljivak

Juventus je večeras u 14. kolu italijanske Serie A savladao na gostovanju ekipu Palerma s 3:0.

Stara dama je zasluženo stigla do pobjede u utakmici u kojoj su bili bolji rival.

Postigli su tri gola, a prvi je pao početkom drugog poluvremena. Igrala se 54. minuta kada je sjajan centaršut nekadašnjeg igrača Palerma u pogodak pretvorio hrvatski napadač Mario Mandžukić za vodstvo od 1:0.

Do kraja susreta mirna igra Juventusa, a u 89. minuti pitanje pobjednika je riješio Sturaro pogotkom za prednost od 2:0.

Konačnih 3:0 postavio je rezervista Simone Zaza u trećoj minuti nadoknade vremena.

Tim iz Torina je nakon očajnog ulaska u sezonu sada sve bliže vrhu. Sada su peti sa 24 boda, šest manje od vodećeg Palerma.

Seria A, 14. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Palermo - Juventus 0:3 (Mandžukić 54', Sturaro 89', Zaza 90+3')

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.