Četvrta Zlatna kopačka za Cristiana Ronalda

Rekordni trofej za Ronalda

Četvrta Zlatna kopačka za Cristiana Ronalda

M. Šljivak

Najbolji fudbaler svijeta Cristiano Ronaldo dobio je danas Zlatnu kopačku za najboljeg strijelca Evrope u prošloj sezoni.

Zvijezda Real Madrida je protekle sezone u svim takmičenjima postigla 48 pogodaka, što je na kraju bilo dovoljno za osvajanje nagrade za najboljeg strijelca Evrope.

Danas je u Madridu upriličena i ceremonija dodjele Zlatne kopačke, a ovo je portugalskom velemajstoru ukupno četvrta nagrada za najboljeg evropskog strijelca.

"Ovo je još jedan veliki trenutak za mene. Velika je čast po četvrti put dobiti Zlatnu kopačku. Ali, ništa ne bi bilo moguće bez mojih saigrača. Ne bih uspio da dođem do nagrade da nije bilo njih. Želim još. Želim šest ili sedam Zlatnih kopački. Želim s Realom osvojiti apsolutno sve", rekao je Ronaldo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Njemu je nagradu uručio predsjednik Real Madrida Florentino Perez, a iza Ronalda u poretku najboljih strijelaca ostali su Lionel Messi sa 43 pogotka i Sergio Aguero sa 26.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.