Četvrtoplasirani tim Premier lige ne ide u Ligu prvaka?

Sve je u rukama Uniteda i Leicestera

Četvrtoplasirani tim Premier lige ne ide u Ligu prvaka?

Liga prvaka i Evropska liga su došle do četvrtfinala, a Engleska je ostala na dva predstavnika u ovim takmičenjima.

Čast Premier lige u Ligi prvaka brani Leicester, dok je Manchester United jedini preostali engleski predstavnik u Evropskoj ligi, ali ujedno i najveći favorit za njeno osvajanje.

Britanski mediji donose jedan zanimljiv scenarij po kojem bi najviše ispaštao klub koji završi sezonu na četvrtom mjestu, što će najvjerovatnije biti Manchester City, Liverpool, Arsenal, pa možda i Tottenham.

Ako se desi da Manchester United osvoji Evropsku ligu, a Leicester Ligu prvaka, oba kluba bi po pravilima obezbijedila nastup u najelitnijem takmičenju i naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S obzirom da jedna država može imati maksimalno pet svojih klubova u Ligi prvaka, pored Uniteda i Leicestera plasman bi izborile tri prvoplasirane ekipe u Premier ligi, dok bi četvrtoplasirani tim ostao bez zaslužene nagrade.

Ako se Unitedovo osvajanje Evropske lige čini realnim, zaista je teško vjerovati da bi Leicester mogao postati prvak Evrope. Ali, s Lisicama se nikada ne zna...

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi