Chapecoense došao do prvog trofeja nakon tragedije
Foto: Screenshot

Nešto manje od godinu dana nakon užasne nesreće

Chapecoense došao do prvog trofeja nakon tragedije

Najtragičnija priča iz svijeta sporta u 2016. godini sigurno je bila tragična avionska nesreća fudbalera brazilskog Chapecoensea u kojoj je živote izgubila skoro cijela ekipa ovog fudbalskog kluba.

U klubu si bili prisiljeni ponovo izrgaditi ekipu od temelja, ali manje od godinu dana kasnije, ovaj brazilski klub je uspio osvojiti svoj prvi trofej.

Ekipa Chapecoensea je savladala Joinville rezultatom 2:0, te su ovim trijumfom postali pobjednici druge faze Campeonato Catarinense takmičenja. 

Igrači Chapoenensea nakon što su proslavili titulu pobjednika druge faze Campeonato Catarinensea, imaju priliku postati šampionima sveukupnog takmičenja, jer će u maju igrati dvomeč sa Avaijem koji je bio pobjednik prve faze Catarinensea.

Campeonato Catarinense je glavno takmičenje u okviru Fudbalske federacije Brazila za područje savezne države Santa Catarine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi