Chapecoense prihvatio poziv Barcelone

Odigrat će prijateljski meč

Chapecoense prihvatio poziv Barcelone

Chapecoense je prihvatio poziv Barcelone za prijateljski meč.

Katalonski gigant pozvao je ovu brazilsku ekipu da odigraju prijateljski meč za trofej Joan Gamper u čast njihovim preminulim fudbalerima.

"Ovo je velika stvar za nas i zahvaljujemo Barceloni što nas je pozvala. Bit će privilegija i veliko zadovoljtvo za nas da igramo u Evropi", rekao je predsjednik Chapecoensea Ivan Tozzo.

Trofej Joan Gamper nekada su igrale četiri ekipe, a u posljednje vrijeme održava se samo jedna utakmica. Chapecoense je uz Santos jedini brazilski tim koji će igrati za ovaj trofej u posljednjih 25 godina, a meč bi se trebaon odigrati početkom augusta naredne godine.

Podsjetimo da će Chapecoense nakon velike tragedije prvi naredni meč odigrati 25. januara protiv Joinvillea u okviru brazilske Serije A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi