Chapecoense se nakon svega oglasio na Instagramu

Zahvalili se Atletico Nacionalu

Chapecoense se nakon svega oglasio na Instagramu

E. Čaušević

Brazilski Chapecoense je prošle sedmice ostao bez skoro svih igrača i članova koji su poginuli u avionskoj nesreći

Ova tragedija potresla je cijeli svijet. Chapecoense je putovao u Kolumbiju gdje je trebao igrati finalni meč protiv Atletico Nacionala, ali je pet minuta prije dolaska avion pao. U ovoj nesreći poginula je 71 osoba, a samo pet ih je uspjeli preživjeti.

Nakon ove tragedije kolumbijski tim je poslao poruku CONMEBOL-u od kojeg je zatražio da se pehar uruči Chapeu. Ovaj prijedlog je usvojen i brazilski tim je od jučer i zvanično novi osvajač Copa Sudamericane. Nakon svega, čelni ljudi Chapecoensea su preko Instagrama poslali poruku sportskoj javnosti.

"Ovo je nevjerovatno težak period za nas. Sada imamo minimum razloga za slavlje. Doživjeli smo nestvarne gubitke i pored svega svjedočili smo odličnoj podršci i ujedinjenju svih klubova i na tome smo zahvalni. Želimo se iskreno zahvaliti Atletico Nacionalu na prijedlogu da nam se uruči titula. Dobili smo titulu i šansu da nardne godine igramo Copa Libertatores po prvi put u historiji. Ovo je za naše ratnike!", navodi se u saopštenju brazilskog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi