Chapeov heroj želi igrati na paraolimpijskim igrama

Nema odustajanja

Chapeov heroj želi igrati na paraolimpijskim igrama

Cijeli svijet zna za tragediju koja je zadesila brazilski Chapecoense, koji je u novembru 2016. godine ostao bez gotovo cijele ekipe zbog pada aviona.

Tada je poginula 71 osoba uključujući 19 igrača i trenera kluba, a jedan od rijetkih koji su preživjeli je golman Jakson Follmann.

Ovom 24-godišnjaku su ljekari morali amputirati nogu, ali mu ljubav prema fudbalu ništa ne može ugasiti.

"Uvijek ću biti golman Chapecoensea. To će uvijek biti dio mene. Sada se želim vratiti normalnom životu, uskoro se ženim a moj san je da jednog dana zaigram na paraolimpijskim igrama", rekao je Follmann, čije su riječi dirnule sve.

Uz Follmanna, pad aviona u Kolumbiji preživjelo je još samo pet osoba, a ljekari su mu se danima borili za život.

Na kraju, mladić je preživio ali su mu morali amputirati desnu nogu od koljena naniže. Danas nosi protezu i uz pomoć fizioterapeuta je ponovo počeo hodati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi