Chelsea, Arsenal i Leicester upisali rutinske pobjede

3. kolo Premier lige

Chelsea, Arsenal i Leicester upisali rutinske pobjede

Završeno je šest utakmica 3. kola engleske Premier lige koje su počele u 16 sati. Većih iznenađenja nije bilo, a pobjede su ostvarili pretežno timovi od kojih se to i očekivalo.

Chelsea je na svom terenu rutinski slavio protiv Burnleyja sa 3:0. Plavci su u vodstvo došli već u 9. minuti kada je pogodio Hazard, da bi Willian u 41. povisio na 2:0. Konačnih 3:0 postavio je u finišu utakmice Moises, koji je pogodio u 89. minuti.

Sjajnu partiju pružio je i Arsenal i to na gostovanju kod Watforda. Topnici su slavili sa 3:1, a pitanje pobjednika su riješili već u prvom poluvremenu. Cazorla u 9., Sanchez u 40. i Ozil u 45. minuti su pogađali za visokih 3:0, da bi Pereyra u 57. smanjio na 3:1. Više od toga domaći nisu mogli, pa je Arsenal upisao prvu pobjedu u sezoni.

Prvu pobjedu u sezoni upisao je i Leicester, koji je na King Poweru slavio protiv Swanseaja sa 2:1. Vardy je doveo Lisice u vodstvo u 32. minuti, da bi 20 minuta kasnije Morgan pogodio za 2:0. Već u 56. minuti domaći su imali idealnu priliku za 3:0, ali je Mahrez promašio jedanaesterac. Konačnih 3:1 postavio je deset minuta prije kraja Fer.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton je na svom terenu minimalno savladao Stoke, a nesretni strijelac jedinog gola bio je golman gostiju Given, kojem je pripisan autogol nakon što je Baines promašio jedanaesterac. Crystal Palace i Bournemouth su remizirali odigravši 1:1 (Dann 90+3' - King 11'), a isti rezultat bio je i na utakmici Southamptona i Sunderlanda (Rodriguez 85' - Defoe 80'p).

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti