Chelsea bolji od Barcelone nakon izvođenja penala

Begović odgledao meč sa klupe

Chelsea bolji od Barcelone nakon izvođenja penala

U noći sa utorka na srijedu su u okviru International Champions Cupa u SAD-u snage odmjerili Chelsea i Barcelona, a na kraju je uspješniji bio londonski klub.

Nakon veoma zanimljivih regularnih 90 minuta rezltat je bio 2:2, da bi nakon izvođenja jedanaesteraca pobjedu odnio londonski klub.

Na prvi gol se čekalo do desete minute, a onda je Hazard nakon sjajnog solo prodora savladao Ter Stegena i doveo Chelsea u prednost. S minimalnom prednošću Chelseaja se otišlo na odmor, da bi potom u 52. minuti Suarez poravvnao na 1:1.

Barcelona je do potpunog preokreta stigla golom Ramireza u 66. minuti, a konačnih 2:2 postavio je Cahill u 85. minuti. 

Pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, gdje su fudbaleri Chelsea bili bezgrešni. Redom su pogađali Falcao, Moises, Ramires i Remy, dok su za Barcelonu sa druge strane pogodili samo Iniesta i Ramirez. Chelsea je tako slavio sa 4:2.

Bh. reprezentativac Asmir Begović ovoga puta nije dobio priliku, pa je svih 90 minuta proveo na klupi za rezervne fudbalere.

Potražite više informacija na temu La Liga:

International Champions Cup:

Chelsea - Barcelona 2:2 (4:2 nakon penala) 


Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti