Chelsea dogovorio pojačanje vrijedno 18 miliona funti

Plavci kupuju Brazilca

Chelsea dogovorio pojačanje vrijedno 18 miliona funti

M. Skaka

Chelsea i veznjak Shakhtara iz Donetska, Douglas Costa okvirno su dogovorili uslove pod kojima će ovaj 24-godišnji Brazilac biti prvo pojačanje Plavaca ovog ljeta.

Kao što je ranije najavljeno, Douglas Costa želi preći u Premier ligu a njegov prvi izbor je Chelsea. Tako je dogovoren transfer navodno vrijedan 18 miliona funti, a Brazilac će putovati na Otok čim se otvori prelazni rok u julu.

Costa je u Shakhtar stigao u januaru 2010. godine za 4,5 miliona funti, a sada je spreman za naredni korak.

“Od kada sam napustio Brazil radio sam sa sjajnim trenerom Mircea Lucescuom i shvatio sam koliko jedan takav profesionalac može uticati na moj razvoj.”, kazao je Costa. “Sada vjerujem da je vrijeme da probam novu filozofiju igre i siguran sam da je Mourinho najbolji izbor.”

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je bio zainteresovan za Costu i u jauaru, ali su, nakon što ih je Shakhtar odbio, doveli Cuadrada iz Fiorentine za 26,8 miliona funti.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.