Chelsea i večeras pokazao da je najbolji u Engleskoj
Foto: EPA

Plavci jurišaju ka tituli prvaka

Chelsea i večeras pokazao da je najbolji u Engleskoj

E. Čaušević

Fudbaleri Chelseaja savladali su večeras na domaćem terenu Southampton (4:2) u okviru 34. kola engleskog Premiershipa.

Plavci su na sjajan način otvorili večerašnju utakmicu jer su već u petoj minuti stigli do prednosti. Diego Costa je upisao asistenciju, a milimetarski preciznim udarcem Hazard je zatresao mrežu Southamtona za 1:0. Iako se tada očekivalo da će londonski klub lagano doći do pobjede gosti su zaigrali mnogo bolje.

U 24. minuti Southampton je izjednačio na 1:1, a da stvar bude gora za domaće gol je postigao nekadašnji fudbaler Chelseaja, Oriel Romeu. Nakon izjednačenja Southampton je bio mnogo bolji protivnik na terenu, gosti su imali nekoliko šansi za preokret, ali nisu ih uspjeli iskoristiti.

I kako to obično biva u fudbalu u sudijskoj nadoknadi prvog dijela Plavci su poveli sa 2:1. Konfuziju u odbranu gostiju iskoristio je Cahill koji je glavom loptu poslao u mrežu Southamptona. Pitanje pobjednika bilo je riješeno u drugom poluvremenu kada je na scenu stupio Diego Costa. Španac je u 54. minuti povisio na 3:1, a za 4:1 pogodio je dvije minute prije kraja utakmice. Ipak, u samom finišu gosti su smanjili na 4:2 golom Bertrand, još jedan bivši igrač Plavaca.

Chelsea je prvi na tabeli sa 78 bodova, sedam više od drugoplasiranog Tottenhama koji ima meč manje. Southampton je na devetom mjestu Premiershipa sa 40 bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 34. kolo:

Chelsea - Southampton 4:2


Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi