"Chelsea je želio dovesti Neymara, ali..."

Bivši predsjednik Santosa:

"Chelsea je želio dovesti Neymara, ali..."

Teme:

Neymar je zahvaljujući partijama u Barceloni postao jedan od najboljih fudbalera svijeta. 

Još 2010. godine za njegove usluge bio je zainteresovan londonski Chelsea, ali brazilski fudbaler na kraju je odlučio ostati u Santosu i tri godine kasnije potpisati za Barcelonu.

"Chelsea je Santosu bio ponudio sve, čak i školovanje sa sestru i radna mjesta za cijelu porodicu. Abramovič ga je želio dovesti odmah nakon što je debitovao za Brazil, čak je i automobil poslao po njega, ali Neymar je odlučio tada ostati u Santosu", kazao je španskim novinarima bivši predsjednik Santosa Luis Alvaro de Oliveira. 

Neymar je potom 2013. godine prešao u Barcelonu za čak 90 miliona eura i time postao treći najvrijedniji fudbaler svih vremena. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.