Chelsea kiksao protiv Schalkea, Zahovič spasio Maribor

Liga prvaka, grupa G

Chelsea kiksao protiv Schalkea, Zahovič spasio Maribor

Večerašnjim utakmicama između Chelseaja i Schalkea te Maribora i Sportinga započela je Liga prvaka u grupi G. Obje utakmice završene su identičnim rezultatom 1:1.

Chelsea je dobro otvorio susret jer je već u u ranoj fazi došao u prednost. Igrao se 11. minut kada je, na asistenciju Hazarda, Fabregas pogodio za Plavce i tako doveo tim Josea Mourinha u vodstvo od 1:0.  Chelsea je bio puno konkretnija ekipa u prvom poluvremenu, a prijetili su još i preko Hazarda i Drogbe. 

Drugo poluvrijeme donosi napade Chelseaja, ali iz jednog pravog Schalke dolazi do izjednačenja. Klaas-Jan Huntelaar je nakon solo prodora u 62. minuti pucao na gol Courtoisa, koji je bio nemoćan.  Mourinho u 74. minuti pravi dvije izmjene a u igru ulaze Diego Costa i Loic Remy. To su bili posljednji pokušaji da Chelsea dođe do pobjede.

Najbolju priliku za Chelsea propustio je Remy, čiji je udarac izbačen sa gol linije. U redovima Chelsea nije bilo snage za nešto više i tako Schalke u Njemačku vodi zlata vrijedan bod.

Sporting je u Sloveniji prokockao pobjedu u sudijskoj nadoknadi. Maribor je bio bolji rival u prvom poluvremenu ali je do vodstva stigao Sporting. Već se igrao finiš utakmice kada je viđen prvi pogodak, a postigao ga je Nani vrlo lijepim udarcem u 80. minuti.

Minut nakon toga u igru je ušao Luka Zahovič, koji se ispostavio kao junak Maribora. U posljednjim sekundama utakmice Maribor je izjednačio, a Ljudski Vrt je proključao. Odbrana Sportinga katastrofalno griješi i lopta dolazi do mladog Zahoviča koji glavom postiže pogodak i Maribor tako stiže do velikog boda za dobrodošlicu nakon više od decenije izbivanja iz elitnog društva.

Liga prvaka, 1. kolo
Chelsea - Schalke 1:1 (Fabregas 11. - Huntelaar 62.)
Maribor - Sporting 1:1 (Zahovič 90+2 - Nani 80.)


Potražite više informacija na temu Liga prvaka:




Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.