Chelsea kupuje fudbalera Crvene zvezde?
Foto: EPA

Beograđani prave dobar posao

Chelsea kupuje fudbalera Crvene zvezde?

Jedan od najboljih fudbalera Crvene zvezde u 2017. godini bi uskoro mogao napraviti veliki transfer i preći u redove Chelseaja. Riječ je o napadaču Richomndu Boakyeu koji je u 16 utakmice ove sezone već uspio postići 10 golova i upisati tri asistencije.

Ove vijesti prenosi španski AS, a prvobitno je o interesu Chelseaja za Boakyea pisao Ghanasoccernet, portal koji tvrdi da su ovakve informacije potvrđene od strane "kredibilnih izvora sa Stamford Bridgea".

Trener Chelseaja Antonio Conte već dobro poznaje 24-godišnjeg Richomnda Boakyea, s obzirom da je on 2012. godine postpisao za Juventus, iako je za Staru damu ipisao tek jedan nastup.

On je u Juventus tada stigao iz Genoe, a u naredne dvije godine ga je Stara dama posuđivala Sassuolu i Elcheu. Boakye je 2014. godine napustio Juventus i prešao u Atalantu za oko 2.5 miliona eura. I ekipa iz Bergama je Boakyea slala ne nekoliko posudbi, a njegov ugovor je 2016. godine otkupio Italijanski niželigaš Latina Calcio.

Napadač iz Gane je upravo iz Latine Calcio stigao u Crvenu zvezdu, prvobitno na posudbu u januaru ove godine, da bi ljetos i zvanično postao član beogradske ekipe.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Prema navodima Ghanasoccerneta Chelsea će u narednom periodu poslati svoje skaute koji će Boakyea pratiti na utakmicama Lige Evrope protiv Arsenala, kako u Beogradu, tako i u Londonu.

Klub iz kojeg je Boakye stigao u zvezdu, Latina Calcio je bankrotirao prošle godina, te je bio primoran besplatno pustiti sve svoje igrače. Crvena zvezda je tako bez ikakve naknade dobila Boykea, a sada se špekuliše da bi njegov transfer u Chelsea mogao Beograđanima donijeti i do 10 miliona eura.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi