Chelsea nije uspio: Odbijena ponuda za Belottija
Foto: EPA

Antonio Conte u potrazi za pojačanjima

Chelsea nije uspio: Odbijena ponuda za Belottija

U Chelsea su ovog ljeta stigla zvučna imena poput Timeouea Bakayokoa i Alvara Morate, ali glavni strateg ekipe sa Stamford Bridgea još nije zadovoljan i silno želi obejzbijediti još nekoliko pojačanja prije 31. augusta, kada ističe prelazni rok.

Međutim, Antonio Conte za sada nema uspjeha u svojim pokušajima da dodatno pojača ekipu Chelseaja, pa je tako upravo odbijena ponuda Plavaca za zvijezdu Torina, Andreu Belottija.

Prema pisanjima italijanskog Tuttosporta ponuda Chelseaja je iznosila 66 miliona funti, međutim u Torinu ne žele pristati na manje od 88 miliona funti, kolika je njegova otkupna klauzula.

Za sjajnog napadača Torina su ovog ljeta bili zainteresovani i Manchester United i Arsenal, ali je njihov interes opao nakon Torinovog insistiranja da se za Belottija mora isplatiti čitav iznos otkupne klauzule.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Andrea Belotti je u Torinu izrastao u jednog od najboljih napadača Serije A, a samo prošle sezone je uspio postići 28 golova u 38 nastupa.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi