Chelsea nudi Begoviću dobar ugovor, ali što s minutažom?

Novi detalji mogućeg transfera

Chelsea nudi Begoviću dobar ugovor, ali što s minutažom?

E. Škorić

Chelsea i dalje pokušava da kupi Asmira Begovića iz Stoke Cityja, a poznate su i neki novi detalji potencijalnog transfera.

Svi znamo zašto je Begović neophodan Chelseaju. Plavci žele bh. golmana kako bi sjedio na klupi i čekao ponekad svoju priliku, u nekim manje važnijim mečevima, jer ipak je Thibaut Courtois prvi čuvar mreže.

Petr Čech je otišao u Arsenal upravo iz razloga što nije želio da sjedi na klupi. Ni Begović ne želi klupu, ali…

Chelsea je ponudio Stokeu šest miliona funti, na Britannia stadionu traže 10 miliona, pa su se, javlja Evening Stanfard, a prenosi Independent, ‘našli’ na oko osam miliona funti.

Stoke je, dakle, spreman da pusti Begovića i tu nema prepreka. No, Begoviću nije baš drago da će sa 28 godina grijati klupu. I na tom polju Chelsea traži rješenje. Navodno nude Begoviću sedmično 75.000 funti i ugovor na četiri godine.

Pored toga, našem golmanu se daje na znanje da će, kao i Čech u prošloj sezoni, ipak ponekad dobiti šansu da brani i da neće biti skroz u sjeni mlađeg Belgijanca. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Čech je prošle sezone branio na 16 utakmica, od čega su tri bile u Ligi prvaka, a stajao je na golu i u finalu Capital One Cupa.

Osim londonskog kluba, za Begovića se interesuje i Aston Villa, ali njihova ponuda je ipak odbijena. Teško je očekivati da se klub iz Birminghama natječe s Chelseajem...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.